Térköves járda épült a Kissziget főutcáján

Tartalomhoz ugrás

Térköves járda épült a Kissziget főutcáján

...:::Kissziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol · Péntek 11 Okt 2019
Térköves járda épül a településen a fő utcában, közel egy kilométer hosszban. Emellett több munkálatot is elvégeztek az elmúlt időszakban.
Aszfaltos járdát terveztek, de módosítottak és a támogatást önerővel kiegészítve a térköves burkolat mellett döntöttek.
Fehér Gyuláné polgármester emellett arról is tájékoztatott, hogy megújult az önkormányzati hivatal épülete is.
– Lemezes megoldással alászigetelték az épületet, a falak belül gipszkarton burkolatot kaptak, a régi nyílászárókat kicseréltük, az orvosi rendelőbe új bútorokat vásároltunk, – mondta. – Ezzel egy időben a temetőben 20 fakkos urnafalat alakítottunk ki, az ide vezető járda térköves burkolatot kapott. A temetőbe 4 biztonsági kamera került, mert többször tapasztalták a hozzátartozók, hogy virágok és vázák tűntek el az egyik sírról. Emellett a ravatalozó mennyezeti lambéria burkolatot kapott – sorolta. A falu központjában új hidakat emeltek a kultúrház elé, mert az egyik hídgyűrű beszakadt, így cserélni kellett, ezzel együtt szélesítették is a hidat. A további kültéri munkák közt említette meg a polgármester a játszótér köré épített kerítést, amire részben az erdei vadak bejárása miatt volt szükség.


/A támogatást kiegészítve készült el a járda Fotó: Korosa/

– Eszközöket is sikerült beszereznünk, a könyvtárba új forgószékeket, asztalokat, a kultúrház konyhájába pedig mosogatógépet, hűtőszekrényt és villanytűzhelyt vásároltunk – tette hozzá. – Nemrég falugondnoki autóra pályáztunk, amit ha elnyernénk, akkor a falugondnoki szolgálatot is tudnánk működtetni. Jelenleg az ebédszállítást biztosítjuk azoknak, akik igénylik, – mondta végezetül.



© 2023. Kissziget Községi Önkormányzat - Minden jog fenntartva!
Közösségi média
Településünk megtalálható
a közösségi média oldalain is!
Lájkoljon minket Facebookon!


Vissza a tartalomhoz