Falugondnoki szolgálat a cél Kisszigeten

Tartalomhoz ugrás

Falugondnoki szolgálat a cél Kisszigeten

...:::Kissziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol · Kedd 16 Jún 2020
A jelenleg zajló fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is beszámolt nemrég Böröczné Hóbor Anikó polgármester.

– Legfontosabb célunk most a falugondnoki szolgálat elindítsa – mondta Böröczné Hóbor Anikó. – Tavaly nem nyert ez a pályázat, idén újra megpróbáljuk, mert nagy szükség lenne az autóra, a szolgálatra, hogy segítsük az időseket.
A település lakosságának közel 70 százaléka nyugdíjas, sokak hozzátartozói távolabb élnek. Gondolunk a fiatalokra is, terveink közt szerepel játszótér építése, amire a Magyar Falu Programban pályázunk.
A művelődési ház felújításához is keressük a fedezetet, hiszen az önkormányzat csak kevés saját bevétellel rendelkezik – mondta.
– Jelenleg egyesületek tudnak pályázni ilyen célra – tette hozzá. – A faluban nincs ilyen szervezet, de megalakítottuk nemrég a Kissziget Kulturális Egyesületet, hogy tudjanak elindulni hasonló kiíráson, illetve általuk is igyekszünk több lehetőséghez jutni. Jelenleg a Start-munkaprogramban a kultúrház udvarán építünk közösségi teret színpaddal és kemencével, ami parkolóval egészül majd ki – sorolta.


/Böröczné Hóbor Anikó a temetőben mutatja az új kerítést, mögötte a ravatalozó Fotó: Korosa/

A temető rendbetétele fontos kérdés minden településen.
– Új, kovácsoltvas kerítésre cseréltük a régit, kivágattuk az elszáradt tujákat. Hamarosan a megbízott vállalkozó pótolja a növényeket és sövényt ültetnek a kerítés mellé. Zajlik a ravatalozó felújítása: vizes­blokkot alakítottak ki az épületben, burkolatot és nyílászárókat cseréltek, valamint a külső színezésre is sor kerül. Mindezt saját forrásból valósítjuk meg. Megoldandó fel­adat még a temető felé vezető út külterületre eső részének aszfaltozása – tette hozzá.
Arról is beszélt a polgármester, hogy a Start-programban 150 gyümölcsfa elültetését vállalták. Erre építve gyümölcslékészítésben gondolkodnak, ehhez a feldolgozó­helyiség pedig a felújításra kerülő tűzoltószertárban kapna helyet. Hozzátette, felmerült az igény a falu végén egy buszmegálló építésére is, a meglévő buszfordulóban, de erre csak úgy kapnak engedélyt, ha szilárd burkolattal látják el ezt a részt.
A járványügyi intézkedésekre is kitért Böröczné Hóbor Anikó: elmondta, hogy 350 darab maszkot varrattak a veszélyhelyzet kihirdetését követően, minden lakos kettőt kapott. Emellett az önkormányzat segített az időseknek bevásárlásban és elintézték a gyógyszerek kiváltását is.

Korosa Titanilla /zaol.hu/


© 2023. Kissziget Községi Önkormányzat - Minden jog fenntartva!
Közösségi média
Településünk megtalálható
a közösségi média oldalain is!
Lájkoljon minket Facebookon!


Vissza a tartalomhoz